F.A.Q.

You ask? We will reply!

Index

  1. Was macht Bali-Consult?
  2. What happens to my deposit, if I for some reason, my study can not commence?
  3. How do I get my rented property, when I arrive here in Bali?
  4. What criteria examined Bali-Consult, The rentable objects from ?
  5. Where can I send me my mail, during my stay here in Bali?
  6. Are mentioned in the rental already all electricity costs (For example, Air Condition) contain?
  7. If in the above rental rates already include the telephone costs (unless the object has a telephone connection)?
  8. Is it necessary to Anmietug, comply with increasingly full calendar months?

 

1. Question: Was macht Bali-Consult?

Answer: Bali Consulting helps them, for example,, in the search for villas, Bungalows or houses, for the duration of their stay here in Bali!

We are the intermediary between landlords and tenants as they.

Furthermore, we help them, mailing its many souvenirs, or the furniture purchased here, or, or, because there are so many here to buy beautiful things.

Or they got a tip from friends, where to buy the best furniture here!

We help you in finding, for purchasing and shipping.

We provide them with trips. For example:

Adventure Tours

Boat cruising, diving tours

and much more.

Ask us!


2. Question: What happens to my deposit, if I for some reason, my study can not commence?

Answer: see them to please our link Booking.


 

3. Question: How do I get my rented property, when I arrive here in Bali?

Answer: On request we can pick them up at the airport in Denapsar from. We then return, to the benefits they of rented property.


4. Question: What criteria examined Bali-Consult, The rentable objects from ?

Answer: It should be close to campus! The journey should max. 45 my. not exceed.

Cheap, or expensive? Not everyone has the option of a Dream villa to rent.

However, if they, together with other Kommiliton / en / inside do together and a villa, bungalow, Share / sharen or house, it is certainly affordable.


5. Question: Where can I send me my mail, during my stay here in Bali?

Answer: It is best to, to be send the mail to a Business Centre. These have specialized, Post (incl. Packages) - Faxing - E-Mail, etc.. to accept other people. There they can post their then, pick up for a small fee.

Fee for a letter, ca. 1,000 Rp.

See also 'our Tips from A to Z


 


6. Question: If the cost of electricity (of: B. Air conditioning ) already included in the rent?

Answer: And! However, it is assumed that in any case the owner thereof, that they reasonably ( economically) deal with the connected devices, because electricity costs are very expensive in Bali! For the, the cares: Kommt aus der Strom Java. He is a cable which are sunk into the sea, sent to Bali. The current for Bali is converted into electricity usually from coal, which e.g.. Kalimantan kommt aus.

Electricity costs can quickly exceed the cost of those from Germany!
For the experts among them: A normal
Air conditioning (Air Condition), has a power consumption of about 1 KWh (1,000 Watt per Stunde). 1 Std. ca 0,10€ > 10 Std ca. 1,-€

Therefore, the landlord also ask them:

  • Turn off the air conditioning,if they do not need them.
  • Keep doors and windows closed,with the air conditioning.
  • Turn off light,when they leave the house.

  • The landlord and the environment will thank them!

7. Question: If in the above rental rates already include the telephone costs (unless the object has a telephone connection)

Answer: No! If you want to use the phone, telephone costs will be charged separately in each case the Rental.

Each landlord handles it differently!

Many rentals, a prepayment is required. The sum is different (Experience).

In other landlords, you get each month's bill phone shown, which you then have to pay. The last month of their stay is always the most critical!

The bill comes always after the event on a monthly basis. That is, if they are already gone, get the landlord's phone bill. Therefore, some landlords then ask for a lump sum, corresponding to the average of the past few months. If they can not agree with the landlord on a modus vivendi, it can happen, that the landlord then turns off the phone to them. We have heard of unpaid telephone bills, in the Euro began hunderte. Also, please be fair!

Hint: Many students from the previous semester, have “prepaid cards” bought the local provider, which they then phoned cheaper in Bali and could be called cheaper from abroad!


8. Question: Is it necessary to Anmietug, comply with increasingly full calendar months?

Answer: No! The agreed rental period begins with the day of move in. It is not necessary to comply with calendar months.

 

Bali-Consult | Apartments | Houses | Bungalows | Villas | Residences | Booking | Beginning

Bali-Consult Copyright © Denpasar 2003